Een Praktische Cadeaubon Cadeau Geven

Cadeaubonnen zijn altijd praktisch om cadeau te doen. De ontvanger bepaald namelijk altijd zelf wat hij of zij ervoor gaat halen. Doordat de ontvanger invloed heeft op wat hij of zij voor de cadeaubon krijgt, kan er nooit een foute keuze gemaakt worden.

Cadeaubonnen

In het begin van de cadeaubonnen waren de bonnen alleen maar van papier gemaakt. Hierop staat dan een bedrag die de bon waard is. Vaak is er ook een uiterlijke datum tot wanneer de bon ingewisseld kan worden. Wanneer deze datum is verstreken kan de bon niet meer worden ingeleverd en is de waarde komen te vervallen. Het bedrag van de cadeaubon moet in 1 keer worden besteedt. Dit komt omdat de meeste winkeliers geen wisselgeld geven wanneer er met een cadeaubon wordt betaald.

Cadeaukaarten

De nieuwere variant van de cadeaubon is de cadeaukaart. Deze nieuwe variant is ontstaan omdat er toch veel nadelen aan de cadeaubonnen zitten. Cadeaubonnen zijn namelijk niet handig mee te nemen aangezien ze van papier zijn gemaakt en daarom ook snel scheuren of kapot gaan. Daarnaast zijn de formaten van de meeste cadeaubonnen niet praktisch. Cadeaukaarten zijn gemaakt van plastic en hebben het formaat van een creditcard of pinpas. Dit is veel gemakkelijker om mee te nemen aangezien dit gewoon in een standaard portemonnee past. Andere voordelen van een cadeaukaart is dat hij veel langer geldig is en het bedrag niet in 1 keer besteedt hoeft te worden.

Cadeaubon of Kaart Kopen?

Cadeaubonnen of kaarten zijn op veel verschillende plaatsen te koop. Soms hebben winkels zelfs cadeaukaarten te koop van andere merken. Ook online zijn cadeaukaarten gemakkelijk verkrijgbaar. Bijvoorbeeld cadeaubonnen van de cadeaubon site. Dit maakt dat gepersonaliseerde cadeaubonnen een gemakkelijk te krijgen cadeau is die altijd wel in de smaak valt bij de ontvanger.